sâmbătă, 8 decembrie 2012

Recomandari pentru cadouri educative

Magazin EduTeca

Al câtelea om de zăpadă? Învăţăm ordinea numerelor uşor!




Iată că Zâna Iarna şi-a intrat în drepturi. Alături de ajutorul ei, renul moşului, vioi, Botoşel numit de noi, Zâna vă aduce în dar două CD-uri educaţionale: CD3 – Vis de iarnă şi CD4 – Clinchet de clopoţei.

Pentru a intra în atmosfera CD-urilor, vă povestim şi vă arătăm imagini dintr-unul din jocurile incluse pe CD-ul Vis de iarnă.

Al câtelea om de zăpadă?


Recunoaşterea cifrelor şi capacitatea de a arăta ordinea corectă a numerelor este o aptitudine obligatorie pentru copiii preşcolari. Acest joc îi învaţă pe cei mici ordinea numerelor printr-o poveste minunată cu oameni de zăpadă.
La început, ca la fiecare joc EduTeca, Zâna intră în scenă şi spune care este sarcina care trebuie dusă la bun sfârşit. De data aceasta, dintre oamenii de zăpadă din scenă, unul dispare, iar copilul trebuie să aleagă cifra care indică locul de unde omul de zăpadă a dispărut.
Zâna dă semnalul: „Închide ochii!“. Copilul închide ochii, un om de zăpadă dispare, Zâna îi spune „Deschide ochii!“ şi apoi cel mic trebuie să aleagă al câtelea om de zăpadă a dispărut. Întrebarea Zânei este foarte clară: „Al câtelea om de zăpadă a dispărut?“


Pentru nivelul următor, lucrurile se complică: apar mai mulţi oameni de zăpadă în scenă şi dispar câte doi. Deci copilul trebuie să indice două cifre. La fel, Zâna îi dă toate indicaţiile.



Al câtelea om de zăpadă este un joc cu un grad mare de interactivitate. Pe lângă recapitularea cifrelor şi învăţarea ordinii corecte a numerelor, jocul aşază un zâmbet larg pe chipul copiilor: ei ascultă cu interes indicaţiile Zânei, închid ochii şi apoi îi deschid nerăbdători să vadă ce om de zăpadă a dispărut.

2 comentarii:

Emeelis spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Emeelis spunea...

Foarte educativ...dorim si noi. Iuliana