joi, 11 octombrie 2012

Regulile grupei


Dupa cum v-am vorbit si la sedinta cu parintii, din acest an scolar am demarat Proiectul educativ:"INVATAM DE MICI VALORILE DEMOCRATIEI".
A convietui in societate inseamna a respecta si a te supune unor reguli unanim acceptate.
Totul este supus unor reguli si la noi la gradinita!...Este un prim pas in a intelege ce inseamna democratia si mai tarziu, supunerea fata de legile unui stat.
Evident, orice regula trebuie discutata, acceptata si apoi respectata, altfel...vin consecintele!
La noi la gradi, orice regula incalcata, inseamna "time-out". Adica retragerea din activitatea pe care o desfasoara in acel moment pentru 5 minute, pe un scaunel, izolat de colegi. Nu e ceva dramatic, dar pentru copii are efectul scontat: copilul are timp sa se linisteasca, sa mediteze la ce a gresit si este o lectie vie a consecintelor incalcarii regulilor grupei pentru ceilalti colegi.
D-voastra cum procedati acasa cu copilul d-voastra, atunci cand greseste?
Astept comentariile d-voastra!...
Si pentru ca momentan nu am aparatul foto, deoarece s-a defectat, am sa atasez o fotografie cu Regulile unei familii! E super!
Voi reveni curand!

Un comentariu:

Emeelis spunea...

Cred ca este o ideea extraorinara ceea ce v-ati propus sa faceti. Copiii nu acorda mare atentie indemnului de a-si spala bine mainile cu sapun, insa acest mesaj merita repetat cat mai des cu putinta. Spalatul pe maini este cea mai buna metoda pentru a preveni raspandirea germenilor si pentru a tine departe bolile infectioase. Iuliana Popescu